Nakon zlata u Osijeku, Seligman u finalu Svjetskog kupa u Szombathelyju!

Robert Seligman plasirao se u finale konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju. Prvo je to međunarodno natjecanje na kojemu je Robert nastupio nakon svibnja te trijumfa pred osječkom publikom kada je na domaćem terenu osvojio dugo očekivano zlatno odličje.

U današnjim kvalifikacijama mađarskog Svjetskog kupa nastupila su trojica hrvatskih gimnastičara te dvije gimnastičarke. Robert Seligman jedini je hrvatski predstavnik koji je izborio sutrašnje finale nakon što je u kvalifikacijama zauzeo odlično treće mjesto s ocjenom 14.350. Bolji od njega bili su samo Ukrajinac Oleg Verniaiev (14.750) te Slovenac Sašo Bertoncelj (14.350).

– Kao što sam i najavio prije samih kvalifikacija, želio sam samo odvježbati svoju vježbu od početka do kraja. Startna ocjena je bila 5.8, izbacio sam samo jedan element – bočni spindle, koji je dio moje najjače vježbe koju pripremam za Svjetsko prvenstvo. Nakon četiri mjeseca duge pauze i pobjede u Osijeku, ovo mi je bilo prvo natjecanje i osjećao sam se dosta nervozno i malo iscrpljeno zbog priprema na kojima sam bio praktički do polaska ovdje. Ne mogu biti nezadovoljan. Odvježbao sam bez veće pogreške, ocjena 14.350, treće mjesto. Dobio sam ono što sam i htio – da dva puta ovdje nastupim, da dva puta osjetim natjecanje – iskren je nakon kvalifikacija bio Seligman.

Finale konja s hvataljkama očekuje ga već sutra od 15:30.

– Sutra ćemo vidjeti kako ću se osjećati, hoću li ići jaču startnu ocjenu 6.1 ili istu ovu… To ćemo odlučiti uoči samog natjecanja. Dat ću sve od sebe i pokušati se popeti na još jedno pobjedničko postolje. Ali, za mene je najvažnije pokušati odvježbati što bolje, da ocjena bude što veća, preko 14 bodova i da se što bolje pripremim za Svjetsko prvenstvo.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama nastupio je i Jakov Vlahek koji je zbog pada sa sprave zaradio ocjenu 12.200 te se plasirao na 19. mjesto. Pad na saskoku kod posljednje dijagonale finala je koštao i Aurela Benovića koji je naposljetku završio kao 16. s osvojenih 13.350 bodova.

Obje naše predstavnice – Tina Zelčić i Petra Furač, nisu imale sreće kao niti gore spomenuti dvojac. Naime, obje su pale sa svojih sprava – Tina sa grede (11.050), a Petre i sa grede (10.800), ali i u vježbi na parteru (9.850) te su ovoga puta ostale bez finala.