Osam hrvatskih gimnastičara na Svjetskom kupu u Mersinu

Turski grad Mersin od 30. kolovoza do 1. rujna domaćin je Svjetskog gimnastičkog kupa za žene i muškarce. Na obali Sredozemlja Hrvatsku će na ovogodišnjem izdanju predstavljati po četiri gimnastičarke i četiri gimnastičara.

U kvalifikacijama preskoka nastupit će višestruka državna prvakinja, naša iskusna gimnastičarka Tijana Tkalčec. Na istoj će spravi prolazak u finale tražiti i viceprvakinja Hrvatske, Riječanka Ema Kajić, a na trećem Svjetskom kupu u karijeri nastupit će i mlada Tina Zelčić, koja se velikim natjecanjima vraća nakon saniranja ozljede. Posljednja ženska predstavnica Karlovčanka je Petra Furač koja je na prošlogodišnjem izdanju turnira nastupila u finalu grede.

– Ovo mi je prvi Svjetski kup nakon ljetne pauze. Radim ruče i gredu te se nadam kako ću sve napraviti onako kako to trenutno imam u planu. Greda mi je favorit među spravama tako da “pomalo” očekujem finale kao i prošle godine. Za ruče mi je bitno napraviti ono što znam, a rezultat će pokazati svoje – iskrena je uoči početka natjecanja Petra.

Najmlađi među muškim predstavnicima Osječanin je Aurel Benović, osvajač brončanog odličja s posljednjeg Svjetskog kupa, onog u Kopru.

– Iskreno, nadam se da ću drugi dio sezone natjecanja nastaviti još i bolje nego prvi. U Mersinu svakako očekujem ulazak u finale i borbu za medalju –
na svoja se očekivanja osvrnuo Aurel.

Osim mladog Benovića, put Mersina će i ZTD-ov dvojac Matija Baron te povratnik Filip Boroša, kao i Aurelov sugrađanin Renato Prpić. Benović i Boroša nastupit će u kvalifikacijama partera, dok će se Baron i Prpić natjecati na konju s hvataljkama.

Kvalifikacije Svjetskog kup u Mersinu na rasporedu su u petak 30. te subotu 31. kolovoza, dok su finala po spravama na rasporedu u nedjelju 1. rujna.