Osnovan Gimnastički klub Bjelovar

Hrvatska gimnastička obitelj dobila je novo pojačanje. Na Skupštini održanoj u Gradskoj vijećnici osnovan je Gimnastički klub Bjelovar. Ovaj grad je nakon više od pedeset godina dobio gimnastički klub i to na inicijativu danas imenovanog predsjednika kluba Tomislava Cuga, te dopredsjednika Zorana Pajića i tajnika Ivana Nikolića. Klupski Izvršni odbor uz njih će činiti još i Nikola Kovaček i Matija Šokec.

Sjajan potez Bjelovara podržao je i Hrvatski gimnastički savez čiji je predsjednik dr. sc. Marijo Možnik i osobno danas bio na Skupštini zajedno sa izv. prof. dr. sc. Tomislavom Krističevićem, predsjednikom Nadzornog odbora HGS-a i ujedno dekanom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

– Hrvatski gimnastički savez u suradnji s nizozemskom organizacijom Sports for Children osigurao je donaciju opreme za tri novoosnovana hrvatska kluba, Knin, Lički Sokol iz Gospića i Bjelovar te za Makarsku koju također čeka osnivačka Skupština. Bjelovar je dobio kvalitetnu opremu koja će biti dostatna za rad s djecom, ali i s natjecateljima. S ovakvom pomoći klubovima nastojimo proširiti gimnastiku diljem Hrvatske i probuditi neke dijelove naše zemlje u kojima još uvijek nema gimnastičkih klubova. Neizmjerno smo zahvalni organizaciji Sports for Children i Stefanu Groothuisu koji je vodio cijelu logistiku s dopremanjem opreme u Hrvatsku te proizvođaču opreme Janssen-Fritsen što su izabrali baš Hrvatsku za tako vrijednu pomoć – rekao je Marijo Možnik.

Klub s radom u Sokolani I kreće već ovog mjeseca, a osnivači s ponosom ističu kako postoji veliki interes djece za gimnastikom u njihovom gradu.
– Prije 12 godina kada sam još živio u Bjelovaru i ja sam želio osnovati gimnastički klub. Imao sam i kompletnu opremu, no tada nije bilo sluha u Gradu za takvu ideju. Zato sam jako ponosan što se to danas promijenilo i što će i djeca u Bjelovaru uz stručne trenere moći uživati u ovom bazičnom sportu – poručio je Tomislav Krističević.

Podsjetimo, od početka predsjedničkog mandata Marija Možnika u svibnju kojeg su dočekala 53 kluba člana HGS-a, osnovani su GK Knin, GK Lički Sokol iz Gospića i GK Bjelovar, a pridruživanje u punopravno članstvo Saveza zatražili su GK Lički Sokol i GK Novigrad.