Otkazana sva Europska prvenstva u gimnastici! Tin Srbić: Za mene ovo nije loša vijest

Europska gimnastička federacija (UEG) povukla je najstroži potez – zbog svjetske pandemije COVID-19 otkazana su sva ovogodišnja Europska prvenstva u gimnastici! Europsko prvenstvo za seniorke i juniorke u sportskoj gimnastici trebalo se održati od 30. travnja do 3. svibnja u Parizu, od 21. do 24. svibnja Kijev je trebao ugostiti Europsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici, dok je Baku domaćin Europskog prvenstva u muškoj sportskoj gimnastici za seniore i juniore koje se ipak neće održati u planiranom datumu 27-31. svibnja.

“Budite sigurni da smo posvećeni pronalaženju izvedivih rješenja za sve ove događaje. Naš je cilj premjestiti ova natjecanja u drugu polovicu godine i radit ćemo s lokalnim organizacijskim odborima na pronalaženju novih datuma, a više informacija biti će objavljeno krajem travnja. Kako su neka od ovih natjecanja i kvalifikacijska za Olimpijske igre u Tokiju, izvijestili smo Svjetsku gimnastičku federaciju o otkazivanju natjecanja i tražimo novo rješenje” –
stoji u priopćenju UEG.

Kratak komentar na odluku dao je i prvi čovjek Europske gimnastičke federacije, Farid Gajibov.
– Naša glavna briga uvijek je sigurnost i dobrobit gimnastičara, njihovih trenera, navijača i naših partnera. S obzirom da trenutnu situaciju, smatramo da je odgađanje ovih natjecanja najbolja opcija.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić u Bakuu je u svibnju trebao braniti europsko srebro na preči osvojeno prošle godine u Szczecinu. No, za to bi priliku mogao dobiti očito tek na jesen.
– Iskreno, meni ova odluka i nije toliki problem. Zbog svih ozljeda i problema koje sam imao početkom godine, nisam siguran da li bih bio u pravoj formi za Europsko prvenstvo. Ne u onakvoj s kakvom sam ja jedino zadovoljan. Loše je ipak što je cijela sezona narušena svima, ali u svemu tome lošemu meni čak to i nije ispalo toliko loše. U svakom zlu ima nečega dobroga. Nadam se da će se Europsko prvenstvo ipak održati na jesen kako je najavljeno – poručio je Tin Srbić.