Predsjednik Svjetske gimnastičke federacije došao u Hrvatsku izraziti sućut Mariju Možniku

Predsjednik svjetske gimnastičke federacije i član MOO-a, Japanac Morinari Watanabe boravio je dva dana u Hrvatskoj. Nažalost, ovoga puta zbog obiteljske tragedije predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marija Možnika, kojemu je Watanabe odlučio doći osobno izraziti sućut te je s njim na Mirogoju posjetio i grob nedavno preminulog Matea Možnika.

Watanabe se u Zagrebu susreo i s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatkom Matešom, zamjenikom veleposlanika Japana u Hrvatskoj, Uedom Tatsuykiem i dopredsjednikom HGS-a Mariom Vukojom s kojima je imao radni ručak.

Posjetio je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Možnikovo radno mjesto gdje ga je dočekao dekan prof. dr. sc. Mario Baić, a predsjednik HGS-a pokazao mu je i Gimnastički centar Lučko kao i njegov matični klub ZTD Hrvatski sokol u kultnom Sokolskom domu.

Doći u Hrvatsku na samo dva dana, a onda danas odletjeti u Japan, nevjerojatna je gesta prvog čovjeka svjetske gimnastike, ali i samo još jedna potvrda koliko je Marijo Možnik bio velik gimnastičar, a danas jednako cijenjen sportski djelatnik čija je obiteljska tragedija dirnula svijet gimnastike puno šire od granica Hrvatske.