Prpić i Šikić-Kaučič najbolje na 1. kolu juniorske CRO-GYM lige

U Sportskom centru Lučko startala je CRO-GYM liga za juniorke, a na 1. kolu dominirale su Antea Šikić-Kaučič i Mila Prpić.

Antea, članica ZTD Hrvatskog sokola, odradila je najbolji višeboj i slavila s ukupno 46,550 bodova ispred drugoplasirane Mile Prpić iz GK Vite (45,550).

U pojedinačnom dijelu natjecanja po spravama slavila je pak Mila Prpić s najboljom vježbom na gredi (12,350), Šikić-Kaučič druga je zahvaljujući parteru (12,100), trećeplasirana je Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) također s vježbom na tlu (12,000), četvrta je bila Ani Pughel (GK Rijeka) na gredi (11,350), a peta Rita Ćosić iz GK Petrinje na preskoku (11,450).

Na natjecanju su nastupile i Petra Markovšek (GK Gimko), Sofia Mešter (GK Vita) i Ana Budimir (GK Rijeka).

Prema pravilniku juniorske CRO-GYM lige, minimalna ocjena na pojedinoj spravi je 11,000, a višeboja 45,000 bodova. Ukoliko je konačna ocjena niža od minimalne postavljene, gimnastičarka ne može konkurirati za listu ukupnog poretka.

Novo kolo ovog juniorskog natjecanja na rasporedu je 13. studenoga u Zagrebu.

U sklopu natjecanja juniorki ovoga puta izvan konkurencije nastupila je i naša seniorska reprezentativka Christina Zwicker kojoj je ovo bila posljednja provjera pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Japan, a upravo će ona biti naša jedina ženska predstavnica u Kitakyushuu.