Rezultat karijere Aurela Benovića na preskoku!

Nakon jučerašnjeg sedmog mjesta na parteru na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu, Aurel Benović u današnjem finalu na preskoku završio je peti – što mu je najbolji rezultat u karijeri u njegovoj drugoj disciplini po kvaliteti. Benović je u današnjem finalu nastupao prvi, odlučio se za identične skokove kao i u kvalifikacijama. Prvi je bio teži, drugi nešto lakši. Oba skoka izvedena su na vrlo visokoj razini, kvalitetnije nego u kvalifikacijama, te je i ukupna ocjena bila viša za dvije desetinke – 14.599.

– Stvarno sam presretan kako sam odradio svoja dva skoka. Početna ocjena prvog skoka je 5.6, ukupna ocjena bila je 14.833, to je jedan novi skok koji sam uveo i koji sam najavljivao da ću uvesti zato što želim pojačati svoje skokove te biti konkurentan i u ovoj disciplini za ulaske u finala na najvećim natjecanjima i osvajanje medalja.

U gimnastičkom svijetu parter i preskok uobičajeno su povezane discipline i vrlo često viđamo gimnastičare koji ostvaruju podjednako odlične rezultate. Aurel Benović blizu je toga, a prostora za napredak još ima.

– Vidim da jako puno napredujem i ovaj prvi skok danas mi je postao neki standard, počet ću razmišljati o poboljšanju drugog skoka. Nažalost, završio sam peti zbog tog drugog skoka kojem je početna ocjena 5.2. Zadovoljan sam kako sam i njega napravio, no to je još dosta niska početna ocjena. Trebalo bi poraditi na tome, da početna ocjena bude 5.6, onda ću biti konkurentan i ovim najjačima preskokašima i moći ću se s njima boriti rame uz rame za osvajanje velikih medalja.

Najbolji danas na preskoku bio je Ukrajinac Nazar Chepurnyi s ocjenom 14.900. Wai Hung Shek iz Hong Konga završio je drugi, a Britanac Harry Hepworth treći.

Sredinom travnja u Dohi Benovića očekuje i posljednji kvalifikacijski Svjetski kup za odlazak na Olimpijske igre. I na parteru i na preskoku u sličnoj je situaciji. U Dohi su mu potrebni vrhunski plasmani, ali i podbačaji glavnih konkurenata.

– Sada planiram kada dođemo kući nastaviti dalje raditi, pojačavati svoju početnu ocjenu vježbe na parteru te raditi na drugom skoku na preskoku. U Dohi na zadnjem turniru koji je kvalifikacijski za Olimpijske igre potrudit ću se, dati svoj maksimum, napraviti i odraditi što bolje mogu i bez obzira kakav će rezultat biti na kraju, bitno mi je samo da znam da sam dao sve od sebe i da sam se borio do samoga kraja, nadam se da će u Dohi sve dobro završiti.

Dva tjedna prije odlaska u Katar, Benović će imati idealnu provjeru u svom gradu, u dvorani Gradski vrt – od 4. do 7. travnja na rasporedu je još jedno izdanje Dobro Svjetskog Kupa u Osijeku.

Službena stranica SK-a u Bakuu: www.agf.az

Rezultati: https://results.smartscoring.com