Robert Seligman u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu!

Robert Seligman plasirao se u subotnje finale Svjetskog kupa u Cottbusu! Hrvatski gimnastičar večeras je u Njemačkoj s ocjenom 14,366 zauzeo 6. mjesto kvalifikacija među čak 45 vježbača na konju s hvataljkama. Drugi hrvatski reprezentativac, još jedan Osječanin, Renato Prpić, zbog pada na drugom „spindlu“ završio je svoj nastup na 44. Turnier der Meisteru na 30. mjestu (12,766).

Vijest o Seligmanovom finalu dodatno ima težinu kada se zna da je Cottbus jedan od posljednja 4 turnira Svjetskog kupa na kojima se mogu izboriti i Olimpijske igre u Tokiju (sljedeći turniri su 2020. u Melbourneu, Bakuu i Dohi).

– Na moju veliku sreću, kvalifikacije su prošle fantastično. Iako smo čekali gotovo 2,5 sata nastup, nastupio sam u devetoj, predzadnjoj grupi… Konkurencija je stvarno bila fantastična, gotovo kao na nedavnom Svjetskom prvenstvu. Možda čak i bolja budući da je bilo puno specijalista koji ne mogu ući u svoje timove – bile su prve Seligmanove riječi nakon odrađenih kvalifikacija u kojima je najbolju ocjenu imao Kinez Hao Weng (15,100).

– Odvježbao sam bez greške od početka do kraja, iako malo slabiji start 5.9, ali to sam išao ciljano jer sam znao da mi dvije desetinke više u startu ništa neće donijeti, a psihički ću si minimalno olakšati vježbu i odraditi bez greške što sam i uspio. Iskreno, iznenadila me moja ocjena od 14,366, dosta je niska, ali poslije sam vidio da su i mnogim drugima odbijali jako puno. Sve u svemu, zadovoljan sam, vratio sam samopouzdanje izgubljeno na SP-u i sada vidim da imam šanse uključiti se ovdje u borbu za medalju. Dići ću startnu ocjenu na 6.1 i dati sve od sebe da ponovno odradim bez veće pogreške – poručio je Robert.

Zadovoljan je i njegov trener Vladimir Mađarević.

– Vratili smo samopouzdanje i to na najbitnijem dijelu olimpijskih kvalifikacija. Bitno je bilo da Robert ponovno stekne vjeru u sebe i pokaže sam sebi da lov na Tokio nije još izgubljen. Osjećao se dobro i prije i za vrijeme nastupa, kontrolirao je sve, iako je ovdje bilo 45 ljudi na startu, 20 vrhunskih konjaša, puno specijalista za ovu spravu…

Finale konja s hvataljkama na rasporedu je u subotu od 14.00 sati.

Rezultati konj s hvataljkama (.pdf 410kb)