Sambol, Janjić, Gajšak i Belević osigurale nastup na EP-u u Kijevu

Tehnički odbor ritmičke gimnastike Hrvatskog gimnastičkog saveza na sastanku održanom u nedjelju u Osijeku donio je odluku o članovima hrvatske reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu u Kijevu (24-30. studenoga 2020.).

Mjesto u reprezentaciji osigurala je seniorka Lana Sambol (GK Aura) te juniorke Iva Janjić (KRSG Rondo), Bianca Ema Gajšak (GK Maksimir) i Petra Belević (KRSG Poreč). Uz sportašice će biti trenerice Nika Roberta Crevatini (trenerica Lane Sambol), Branka Stojković (Janjić), Gordana Cimaš (Gajšak) i Natalija Tvrtković (Belević), sutkinja Mirjana Starčević Bosnar te vođa delegacije Barbara Maceković.

Najbolje hrvatske ritmičarke u Osijeku su odradile 2. kolo CRO-GYM lige, a ovoga puta kod seniorki je slavila novopečena seniora Tamara Artić (GK Vindija) sa 73.800 bodova ispred Lane Sambol (72.150) i brončane Dorotee Kudelić (KRG Leda) koja je osvojila 53.950 bodova.
Kod juniorki je i drugo kolo za redom najbolja bila Iva Janjić slavivši na domaćem terenu sa 58.400 bodova ispred srebrne Petre Belević (52.300) i brončane Biance Eme Gajšak (51.150).

Nakon dva održana kola u vodstvu je juniorka Iva Janjić sa 40 bodova dok seniorke Lana Sambol i Tamara Artić stoje na vrhu s istih 50 bodova.

Treće kolo CRO-GYM lige na rasporedu je u Sportsko-gimnastičkom centru Aton u Nedelišću 31. listopada.

Poredak nakon 2.kola CRO GYM lige (.doc 796kb)

Rezultati juniorke (.pdf 165kb)

Rezultati seniorke (.pdf 162kb)