Sambolec i Jovičić nakon Cottbusa izborili i SK u Dohi

Filip Ude najbolje je odradio drugi ovosezonski kontrolni trening reprezentacije održan danas u SC Lučko na kojem su naši najbolji seniori lovili normu za Svjetski kup u Dohi.

Ude je slavio na konju s hvataljkama s odličnih 14.633 ispred svog klupskog kolege iz GK MZ Macana, Marka Samboleca, koji je drugi vikend zaredom izborio A kriterij na konju. Prošli vikend osigurao je mjesto u reprezentaciji za Cottbus, a sada s još boljim nastupom i svojom rekordnom ocjenom od 14.200 i Dohu.

I Marko Jovičić iz GK Rijeke spojio je dva vrlo dobra vikenda. Nakon B kriterija na tlu za Cottbus, isto je reprizirao i za Dohu (13.300).

A kriterij na konju odradio je i Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) sa 14.000, ali 2 mjesta na ovoj spravi zauzeli su već Ude i Sambolec.

U lov na Svjetsko juniorsko prvenstvo u Turskoj (ožujak) s kontrolnim ispitima krenuli su i juniori, a najbolju ocjenu dobio je konjaš GK Petrinje, Marko Kenđel (12.500).

Danas su s hrvatskim gimnastičarima nastupili i članovi ukrajinske reprezentacije, među njima i neki od najboljih svjetskih vježbača, koji još od lipnja prošle godine treniraju u gimnastičkom Centru Sokol u Osijeku.

KT DOHA+KT JSP 2023. (.pdf 260kb)