Sara Šulekić juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama!

Sara Šulekić juniorska je viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama!
Sjajna 15-godišnjakinja trenera Marka Breza i članica ZTD Hrvatski Sokol, Hrvatskoj je donijela prvu žensku medalju u povijesti EP-a nakon što je danas u finalu Europskog prvenstva u Mersinu dobila ocjenu 12,400.

Bolja je bila samo Rumunjka Ana Barbosu (13,450). Druga hrvatska finalistica u ovom finalu, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) zauzela je šesto mjesto sa 10,700.
Sara je danas nastupila u ukupno tri finala. Startala je s preskokom na kojem je zauzela 6. mjesto s ocjenom 13,175, dok je naša Antea Ercegović (GK Marjan) bila sedma sa 13,050.
U svom posljednjem finalu, Sara je završila kao osma na parteru s ocjenom 11,800.

– Osvojila sam srebro! Presretna sam! Čak je bilo i suza radosnica. Ma, ne znam uopće što da kažem. Znam samo da sam se koncentrirala isključivo na svoju vježbu i evo, došao je jedan odličan rezultat – rekla je Sara nakon velikog uspjeha u Mersinu.

Hrvatska ženska juniorska gimnastika do sada je na Europskim prvenstvima imala 4 finala. Tri su bila višebojska u kojima je Tina Erceg u Patrasu 2002. bila 12., zatim Tanja Delladio 15. a Maria Fišter 19. u Amsterdamu 2004. Jedino pojedinačno finale do sada imala je naša dvostruka olimpijka Ana Đerek koja je 2012. godine u Bruxellesu bila 4. u Europi na preskoku. I evo, osam godina kasnije dočekali smo Mersin, čak 5 juniorskih finala i konačno medalju. I Saru Šulekić.

Veliki posao u Turskoj djelo je juniorske ekipe u sastavu Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Emi Matoščević i Katerina Strinić, a u njemu su svoje prste imali i treneri Marko Brez, Diana Lukašić i Miroslav Končarević, te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

No, ovo nije kraj hrvatske gimnastičke ekspedicije u Mersinu. Od 13 sati uz prijenos na HRT-u 2 kreću finala seniorki, a u lovu na medalje biti će i Tijana Korent na preskoku te Christina Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi. Žensku seniorsku medalju još nemamo. Imamo tek tri finala. Višebojska Tine Erceg iz Amsterdama 2004. i Debrecena 2005. te jedino pojedinačno ono Tijane Korent iz Moskve 2013. godine. (8. mjesto).

REZULTATI – JUNIORKE – dvovisinske ruče (.pdf 210kb)

REZULTATI – JUNIORKE – greda (.pdf 210kb)

REZULTATI – JUNIORKE – preskok (.pdf 210kb)

REZULTATI – JUNIORKE – tlo (.pdf 212kb)

🎥 livestream seniorskih finala:
https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/

💯 live scoring:
http://gymtv.online/user/