Službene vijesti s Izvršnog odbora HGS-a održanog 29. 2. 2024.

Izvršni odbor održao je sjednicu putem videokonferencije. Ovdje je sažetak glavnih odluka:

ORGANIZATORI PRVENSTVA HRVATSKE U 2024. GODINI
Na temelju raspisanog natječaja za organizaciju Prvenstva Hrvatske u 2024. godini izvršna organizacija natjecanja dodijeljena je sljedećim klubovima:

  • Prvenstvo Hrvatske i Završnica Kupa Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – višeboj – apsolutni, slobodni i obavezni program – GK Osijek Žito, 21 – 23. 6. 2024., Osijek
  • Ekipno i višebojsko Prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu, Višebojsko Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu, Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u univerzalnom programu, Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu (kadeti) u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – GK Salto Zadar, 8 – 10. 11. 2024., Zadar
  • Prvenstvo Hrvatske slobodni program i slobodni program – grupne vježbe/parovi/trojke – KRG Zagreb, 15 – 16. 6. 2024., Zagreb
  • Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici – KRŠG Rondo, 17. 11. 2024., Osijek
  • Prvenstvo Hrvatske u grupnim vježbama u ritmičkoj gimnastici – GK Maksimir, 7. 12. 2024., Zagreb

Natječaj je i dalje otvoren za organizaciju Višebojskog Prvenstva Hrvatske u ritmičkoj gimnastici.

REGISTRACIJA SPORTAŠA I ORGANIZACIJA IZBORNOG NATJECANJA ZA ODLAZAK NA SVJETSKI KUP U PARKOURU
IO je donio odluku da sportaši koji se žele natjecati u parkouru u 2024. godini na bilo kojoj razini natjecanja trebaju biti registrirani u neki od postojećih programa (osim početnog) i imati obavljen zdravstveni pregled. Rok za registraciju sportaša za parkour (po redovnoj cijeni registracije) produžen je do 15. ožujka 2024.
U Zagrebu će se 5. travnja 2024. prvi put održati kontrolni trening, odnosno izborno natjecanje za parkour, kako bi se izabrali sportaši koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom kupu u Montpellieru u svibnju ove godine. Izborno natjecanje održat će se u službenim FIG disciplinama Speed i Freestyle, za muškarce i žene, seniorska kategorija (17+ godina).

PRIMANJE KLUBA U PRIVREMENO ČLANSTVO
U privremeno članstvo HGS-a primljen je Parkour klub Zagreb.

IZBOR KOORDINATORICE ZA ŽENE U SPORTU
Za koordinatoricu za žene u sportu izabrana je Tina Erceg Pejković.

PRIJAVA ERASMUS+ PROJEKTA
IO je donio odluku da HGS prijavi Erasmus+ projekt suradničkog partnerstva, u ulozi koordinatora projekta. Naziv projekta je “Gymnastics Academy”, a partneri na projektu su nekoliko nacionalnih gimnastičkih saveza iz Europe, Europska gimnastička federacija i Znanstveno-istraživački centar Koper. Rezultati natječaja bit će objavljeni u drugoj polovici ove godine.

IZNAJMLJIVANJE GIMNASTIČKIH SPRAVA
Na temelju zamolbe Slovenskog gimnastičkog saveza IO je donio odluku da će dati u najam set gimnastičkih sprava koji je u vlasništvu HGS-a i definirao uvjete najma, za organizaciju Svjetskog kupa u Kopru koji će se održati 30. 5 – 2. 6. 2024.