Srbić i Krce kod premijera Andreja Plenkovića

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u srijedu je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ugostio hrvatske olimpijce i paraolimpijce koji su nastupili na ovogodišnjim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju te im čestitao na ostvarenim uspjesima.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Među hrvatskim osvajačima olimpijskih i paraolimpijskih medalja na prijemu kod premijera bio je i srebrni olimpijac Tin Srbić te njegov trener Lucijan Krce.

– Još jednom ste oduševili Hrvatsku, hrvatski narod, pokazali koliko je sport važan, koliko ste uspješni zahvaljujući svom radu i kvaliteti i koliko ste učinili na promociji Hrvatske uopće. Ovo su bile uistinu posebne Olimpijske igre jer su bile i odgođene, a i odvijale su se u drugačijim okolnostima no što je to inače. Usprkos tome, osam medalja na Olimpijskim igrama i sedam na Paraolimpijskim igrama su sjajni uspjesi za hrvatski sport. Mi se osjećamo kao sportska Vlada, ima nas nekoliko koji volimo sport i podržavamo ga u svakom pogledu, vodimo dijalog i s Olimpijskim i s Paraolimpijskim odborom, a nastojimo s fuzijom ministarstva turizma i Državnog ureda za sport povezati dva ‘branda’ uz treći kulturu na način da sve ovo što vi svojim zalaganjem i trudom ostvarujete bude doprinos promociji Hrvatske u svijetu. Mislim da ste u tome sjajni, mi to jako cijenimo i vrlo smo vam zahvalni –
rekao je premijer Plenković.