Srbić, Krce i Možnik na prijemu kod predsjednika Zorana Milanovića

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je primio osvajače olimpijskih i paraolimpijskih medalja iz Tokija, njihove trenere i vodstva saveza, a među njima bili su i naš srebrni prečaš Tin Srbić, njegov trener Lucijan Krce te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik.

Čestitajući na osvojenim medaljama, predsjednik Milanović zahvalio je hrvatskim olimpijkama i olimpijcima, paraolimpijkama i paraolimpijcima istaknuvši da su hrvatske osvajačice i osvajači olimpijskih medalja napravili lijepu stvar za Republiku Hrvatsku.

– Ne znam jeste li se, kada ste počeli trenirati davnih godina, odnosno u mladosti, vodili mišlju i osjećajem osobne ambicije, obiteljske ambicije, želje da uradite nešto za sebe ili za svoju domovinu, ali ovo zadnje ste zaista učinili. Sve ste nas jako obradovali, pratili smo što radite. Hrvatska vam je dužna, napravili ste lijepu stvar za Hrvatsku. Hvala vam još jednom, nastavite dalje, borite se – zaključio je svoje obraćanje predsjednik Milanović.

Za iznimno poticanje razvoja i promicanja hrvatskog sporta u zemlji i inozemstvu te pružanje potpore hrvatskim sportašima u postizanju najviših nacionalnih, europskih, svjetskih i olimpijskih rezultata u svim granama sporta, u prigodi 30. obljetnice rada i djelovanja predsjednik je dodijelio Povelju Republike Hrvatske Hrvatskom olimpijskom odboru.