Srbić slavio na posljednjem testu pred Tokio, Rabiću juniorska CRO-GYM liga, Žugecu B kriterij za Koper

Tin Srbić slavio je u 5. kolu CRO-GYM lige i time potvrdio sjajnu formu na posljednjem testu prije puta na Olimpijske igre u Tokio.

Za razliku od svih ostalih seniorskih i juniorskih vježbača koji su ovo kolo domaće lige imali u Sportskom centru Lučko, Tin je paralelno s njima natjecao u Sokolskom domu. Naime, Tinu (ZTD Hrvatski Sokol) je tamo postavljena preča tvrtke Senoh kakvu će imati i na Igrama u Tokiju, a koju je našem olimpijcu osigurao Hrvatski olimpijski odbor. Svoju drugu pobjedu u dva odrađena nastupa u CRO-GYM ligi Tin je ostvario s ocjenom 14.500 (start 6.4).

U Lučkom je pak odličan bio Filip Ude (GK MZ Macan) koji je na konju s hvataljkama ocijenjen sa 14.133 i s drugim mjestom povećao prednost u ukupnom poretku lige (85 bodova).

Treći je bio još jedan konjaš, novopečeni senior Mateo Žugec (GK Vindija) s ocjenom 13.700, a kako je ovo kolo lige bilo i kontrolni trening za Svjetski kup u Koperu, Žugec je taj koji je izborio B kriterij.

U ukupnom poretku seniora iza vodećeg Udea slijede drugoplasirani Jakov Vlahek (ZTD) sa 68 bodova, Srbić sa 60 te Aurel Benović (GD Osijek-Žito) sa 59 bodova. Konačni rasplet biti će 11. rujna u Osijeku, a zbrajaju se tri najbolja rezultata.

Zato su juniori već odradili posao, a ukupni pobjednik juniorske CRO-GYM lige je ZTD-ov vježbač na konju s hvataljkama, Liam Rabić. U 3. kolu slavio je sa 12.200 ispred parteraša Tea Bartoleca (GK Vindija) te trećeplasiranog Marka Kenđela (GK Petrinja) na konju s hvataljkama.

Kod juniora se za ukupni poredak zbrajaju dva najbolja rezultata lige, a Rabić je slavio zahvaljujući pobjedama u 1. i 3. kolu (60 bodova). Drugi je natjecanje završio Vito Nušak (GK Vindija) sa 50 bodova, a treći njegov klupski kolega Teo Bartolec (40 bodova).

Juniori – završni poredak CRO-GYM lige (.pdf 135kb)

Seniori – poredak (.pdf 211kb)

Rezultati 5. kola seniora i 3. kola juniora (.pdf 194kb)