Srbić: U Mersinu i Parizu testiram vježbu za olimpijske kvalifikacije

Hrvatska gimnastička reprezentacija u sportskoj gimnastici spremna je za otvaranje drugog dijela sezone koji sutra starta kvalifikacijama na Svjetskom Challenge kupu u Mersinu.

Put Turske jučer su otputovali Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol), Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol), Mateo Žugec (GK Vindija), Tijana Korent (GK Nedelišće) i tri članice ZTD Hrvatskog sokola Christina Zwicker, Tina Zelčić i Sara Šulekić, treneri Lucijan Krce i Marko Brez, dok će natjecanje suditi Ana Sesvečan i Ratko Vuković.

– Imam dobrih tri mjeseca priprema sada iza sebe. Osjećam se stvarno jako dobro. Nisam se puno odmarao preko ljeta, jer ipak je ovaj drugi dio sezone jako važan –
reći će u uvodu aktualno olimpijsko srebro i prvak Europe na preči Tin Srbić.

– I prvi dio sezone je bio jako dobar, završio je s europskim zlatom baš ovdje u Turskoj, pa ne bi bilo dobro da to upropastimo. Jako dobro se osjećam, odlične pripreme smo odradili i krećemo u sezonu sa Svjetskim Challenge kupovima. Prvo u Mersinu, a onda i 16. i 17. rujna u Parizu. Ta natjecanja iskoristit ću kao pripremu za Svjetsko prvenstvo koje me krajem mjeseca čeka u Antwerpenu. U Mersinu i Parizu isprobavat ću novu vježbu. U ovom pravilniku cijelo vrijeme mijenjamo vježbu, tražimo što mi najviše odgovara i vjerujem da smo to sada i pronašli. Mersin i Pariz odradit ću s vježbama s početnom ocjenom 5.7 do 6.3, ovismo o kvalifikacijama i finalu i to će mi biti dobra priprema za SP. A u Belgiji ću onda već u kvalifikacijama ići početnu 6.3, jer ipak je to najjače moguće natjecanje, još su i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu… Moram ići s najjačom vježbom koju trenutno mogu izvesti, a siguran sam da je ona dovoljna za svjetsko finale – najavio je Tin.

Kvalifikacije u Mersinu na rasporedu su sutra i preksutra (petak i subota), a finala u nedjelju. Njih će loviti Srbić na preči, Vlahek i Žugec na konju s hvataljkama, Korent na preskoku, Zelčić na gredi, Zwicker na dvovisinskim ručama, gredi i tlu, te Šulekić na dvovisinskim ručama.