Srbić: Volio bih jednom i na Olimpijskim igrama nositi hrvatsku zastavu

Tin Srbić, Jakov Vlahek i Mateo Žugec sutra imaju kvalifikacije na Mediteranskim igrama u Oranu. Sva trojica su u subotu vrlo dobro odradila podij trening i spremno čekaju lov na finala.

– Za mene je podij trening prošao odlično. Nisam išao cijelu vježbu nego po polovicama. Odradio sam stvarno jako dobro, bez obzira što mi je po dolasku ovdje puknuo dosta grd žulj, pa sam s time malo imao problema, ali sada je i to bolje. Ići ću start 5.6 koji sam radio prije 2 tjedna na SK u Osijeku, nadam se to izvesti kako znam i mogu. Osjećam se dobro. Pogotovo nakon jučerašnjeg svečanog otvorenja. Sam ulazak u stadion, atmosfera i nošenje zastave, bilo je nevjerojatno. Jako lijep doživljaj. Naravno da bih htio jednog dana i na Olimpijskim igrama nositi hrvatsku zastavu, ali to je za nas iz gimnastike dosta komplicirano jer su uvijek kvalifikacije jutro nakon otvorenja, tako da je dosta nezgodno stajati nekoliko sati pa ujutro natjecati. Ali što se organizacije samog otvorenja ovdje u Oranu tiče, to je bilo stvarno katastrofalno. Mi smo se za put busom koji traje 5-10 minuta, mi smo se vozili 2,5 sata. To je bilo prestrašno. Čekali smo onda ispred stadiona još sat i pol, dva, pa povratak još toliko… Kad smo došli u Oran bilo je stvarno lose, nismo imali ni vode u sobi, ni interneta… Otišli smo na trening pa dva sata čekali bus da nas vrati u Selo, hrana isto loša, ali svaki dan je sve bolje. Sad imamo i vode u sobi, i to tople, hrana je sve bolja i bolja i busevi bolje voze, popravljaju se iz dana u dan –
javio se iz Alžira stjegonoša Tin Srbić, aktualno olimpijsko srebro iz Tokija.

Uz Tina koji će nastupiti u kvalifikacijama preče, Hrvatska će imati i dva ozbiljna kandidata za finale konja s hvataljkama.

– Jučer smo bili na otvorenju Mediteranskih igara i bilo je stvarno predivno, to iskustvo se pamti cijeli život. I organizacija se popravlja nakon tri dana u kojima smo se tuširali ledenom vodom, gdje je sve kasnilo… Sve je sada puno bolje. A natjecanje… Moja očekivanja za kvalifikacije su da odradim bez pada i bez većih grešaka. S time bih mogao ući u finale i time bih bio zadovoljan. A ako izborim finale, idemo onda u borbu za medalju –
jasno je poručio mladi Varaždinac, 20-godišnji Mateo Žugec.

Istome se nada i Jakov Vlahek koji je prvo prokomentirao doživljaj otvaranja Mediteranskih igara.

– Manje od 2 kilometra vozili smo se 2 sata, pa još više od 2 čekali ispred stadiona, stajali na mjestu, pa dok smo se vratili u Selo… više od 6 sati smo bili bez vode, hrane, WC-a, ali kad smo ušli na stadion bilo je nezaboravno iskustvo, odlična atmosfera, siguran sam da ću pamtiti to dok sam živ. Zabavili smo se, a i mi sve to izvučemo na humor i zafrkanciju, izvučemo maksimum iz svake situacije. I Alžirci su polako počeli loviti sve što nam treba pa nam je lakše. Ja u kvalifikacijama idem vježbu 5.7. Na treninzima smo vidjeli konkurenciju, a zemlje koje su s ekipama došle ovdje, Italija, Španjolska, Turska, Francuska, svi su došli s prvotimcima, nisu se došli zezati ovdje. Europski prvak Petrov iz Albanije je najjače ime ovdje na konju… Veselim se natjecanju – rekao je Jakov Vlahek.