Šulekić, Kukuljan Frleta i Ercegović izborile čak 5 hrvatskih juniorskih finala u Mersinu!

Čak pet pojedinačnih finala izborile su hrvatske juniorke na Europskom prvenstvu u Mersinu!
Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) finalistica je na dvovisinskim ručama, tlu i preskoku, Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) ušla je u borbu za medalje na dvovisinskim ručama, a Antea Ercegović (GK Marjan) je finalistica na preskoku.

Uz sve ovo, Sara Šulekić je i 6. višebojka Europe s ukupno 48,532 bodova, dok je hrvatska ekipa u čijem sastavu su uz već spomenute djevojke i Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka) zauzela 5. mjesto (141,963). Da kojim slučajem nisu imali problem s gredom, Hrvatice bi osvojile broncu! No i ovo što su napravile je povijesni rezultat za hrvatsku gimnastiku.

Sara Šulekić je ušla u čak 3 od četiri moguća finala – na dvovisinskim ručama bila je sjajna 2. u kvalifikacijama s ocjenom 12,400, na tlu pak šesta (12,266), a na preskoku sedma (13,066).
Nika Kukuljan Frleta u borbu za medalje na dvovisinskim ručama ide s 3. mjestom kvalifikacija (12,133), a Antea Ercegović sa osmom ocjenom preskoka (13,050).

Uz djevojke u Mersinu veliki posao odradili su njihovi treneri Diana Lukašić, Marko Brez i Miroslav Končarević, te sutkinje Dunja Lederer, Julija Ljubančić i Anamarija Palijan Vračević.

Lov na medalje čeka nas u nedjelju kada će se u finalu naći 3 juniorke u 5 finala te 2 seniorke u 3 finala (prijenos seniorskih finala na HRT 2 od 13 sati). Sutra je pak na rasporedu ekipno finale seniorki u kojem prvi put nastupa i Hrvatska i to Ana Đerek, Christina Zwicker, Tijana Korent, Tina Zelčić i Petra Furač.

Podsjetimo, prošloga tjedna muška reprezentacija Hrvatske u Mersinu je imala 6 finala (4 seniorska i 2 juniorska) i osvojila tri srebrne medalje (Srbić, Benović i Ude), a sada ima čak 9 ženskih finala (3 seniorska pojedinačna, 1 ekipno i 5 juniorskih).

KVALIFIKACIJE – dvovisinske ruče (.pdf 214kb)

KVALIFIKACIJE – ekipno (.pdf 359kb)

KVALIFIKACIJE – preskok (.pdf 214kb)

KVALIFIKACIJE – tlo (.pdf 216kb)

KVALIFIKACIJE – višeboj (.pdf 364kb)

Sve informacije o EP-u možete pronaći na poveznici:
https://www.europeangymnastics.com/event/2020-european-championships-womens-artistic-gymnastics-new-location/overview

🎥 livestream juniorskih finala:
http://gymtv.online/user/

🎥 livestream seniorskih finala:
https://www.eurovisionsports.tv/europeangymnastics/

💯 live scoring:
http://gymtv.online/user/

HRT 2 u nedjelju od 13 sati prenosi pojedinačna finala seniorki.