Teo Bartolec blizu finala juniorskog EP-a u Riminiju

Od petorice hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama Europskog juniorskog prvenstva u Riminiju najbliže finalu bio je Teo Bartolec na parteru. Član Gimnastičkog kluba Vindija završio je dvanaesti s ocjenom 13.433. U kvalifikacijama na parteru nastupilo je 95 gimnastičara.

Nakon odrađene vježbe Teo Bartolec bio je vidno zadovoljan svojom izvedbom. U tim trenucima zauzimao je treće mjesto. Uslijedili su nastupi preostalih parteraša iz druge kvalifikacijske skupine, te iz treće u kojoj su bili Britanci uz još nekoliko kvalitetnih gimnastičkih nacija. Dugo se Bartolec zadržao na osmoj poziciji, no najprije je bolji bio jedan od austrijskih gimnastičara, a zatim i tri Britanca.

Osim Bartoleca na parteru su nastupila još dvojica hrvatskih predstavnika. Branimir Udovičić (GK Split) završio je 36., dobio je ocjenu od točno 13 bodova. Filip Perestegi (GK Novi Zagreb) bio je 44. s ocjenom 12.800. Na konju s hvataljkama Tomislav Pavić (GK Salto Zadar) zauzeo je 74. mjesto, a Niko Nevešćanin (GK Salto Zadar) na preči bio je 47.

Sutra je na rasporedu prvi dan finala po spravama za seniore. Filip Ude na konju s hvataljkama borit će se za još jedan veliki rezultat u bogatoj karijeri. Finale konja s hvataljkama počinje u 18.45, a možete ga pratiti u izravnom prijenosu na Drugom programu Hrvatske televizije. Subota donosi i preostala tri finala. Nakon preskoka i ruča slijedi finale na preči u kojem nastupa Tin Srbić. Finale preče počinje u 18.10, također uz prijenos na HTV-u 2.

Službena stranica Europske gimnastičke federacije: www.europeangymnastics.com

Rezultati uživo: https://results.smartscoring.com/

Foto: Slobodan Kadić