Tin Srbić srebrni u Bakuu!

Ponajbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić u finalu preče na Svjetskom kupu u Bakuu s visokih je 14.600 bodova zauzeo drugo mjesto.

Drugo ovosezonsko finale Tinu je donijelo novu medalju. U finalu njegove najjače discipline – preče, bolji je od Tina bio samo legendarni Nizozemac Epke Zonderland, i to za 0,033 boda (14.633). Tin je u današnjem finalu izveo vježbu početne ocjene 6.2, a za čiju je izvedbu dobio ocjenu 8.400. Treće mjesto iza Tina i Epkea zauzeo je Švicarac Oliver Hegi (14.366).

– Jako sam zadovoljan jer sam odradio vježbu sa četiri povezana leta i dobio jako dobru ocjenu. Mogu ja to još i bolje, ali drago mi je da se sa Zonderlandom borim za zlata i da me danas pobijedio sa stvarno jako malom razlikom. Sad idemo u Dohu pokušati ovo ponoviti, i onda nam poslije Dohe slijedi Europsko prvenstvo u Poljskoj… – na današnju se medalju, ali i na buduće planove osvrnuo Tin.

Naša olimpijka Ana Đerek na svom je prvom ovosezonskom Svjetskom kupu nastupila u finalu partera te se plasirala na šesto mjesto s ocjenom 12.933. Prvo je mjesto u ovoj disciplini pripalo Amerikanki Jade Carey (14.600), druga je bila Talijanka Lara Mori (13.866), dok je treća bila još jedna Talijanka – Vanessa Ferrari (13.733).

– Zadovoljna sam svojim nastupom i odrađenom vježbom u finalu. Konkurencija je bila stvarno jaka s obzirom da se bodovi broje kao kvalifikacije za Olimpijske igre, tako da sam jako sretna da sam opet bila u finalu. Za tjedan dana nastupam u Dohi i nadam se još jednom takvom nastupu – iskrena je nakon današnjeg finala bila Ana.

U još jednom hrvatskom finalu nastupio je Filip Ude. Bivši olimpijski, svjetski i europski viceprvak na svojoj je najjačoj spravi – konju s hvataljkama, danas zauzeo šesto mjesto. Filip je za svoju vježbu ocjenjen s 13.433 bodova. Prvi je na konju bio Japanac Kohei Kameyama (15.233), drugi Francuz Cyril Tommasone (14.833), a treći Kinez Hao Weng (14.033).

Naši gimnastičari iz Bakua putuju u Dohu gdje ih već sljedećeg vikenda očekuje novi Svjetski kup.