Tin Srbić uspješno odradio podij trening u Ariake Areni

Ovo je jedna od ljepših dvorana u kojoj sam bio, nikada nisam odradio tako dobar podij trening.

Tin Srbić uspješno je danas odradio podij trening u Ariake Areni. U svom prvom susretu s olimpijskom prečom u Tokiju naš olimpijac bio je i više nego uspješan.

– Bilo je malo čudno jer smo došli u dvoranu 2,5 sata prije nego sam ja imao svoj podij. Prvih sat i nešto sitno sam čekao da se krenem zagrijavati. Kad sam krenuo zagrijavati onda su svi već bili u dvorani za natjecanje, tako da sam gotovo sat i pol bio sam u dvorani za trening i zagrijavao se. Ali, sve je dobro prošlo, dobro sam zagrijao, došao u dvoranu za natjecanje koja je stvarno jedna od ljepših u kojoj sam ikada bio. Preča mi odgovara jer smo nabavili dovoljno rano tu japansku preču pa sam se uspio naviknuti i stvarno mi odgovara ovdje – otkrio je.

Tinu je preču tvrtke Senoh na kakvoj će nastupiti na Igrama osigurao Hrvatski olimpijski odbor još prošle godine i na njoj se pripremao za Tokio. Poprilično je drukčija od sprava koje su inače na gimnastičkim natjecanjima, no Tinu nije trebalo puno vremena da se prilagodi na nju.

– Napravio sam danas u dvorani za natjecanje samo jedno zagrijavanje i išao vježbu koju planiram raditi u kvalifikacijama. Odradio sam stvarno solidno. Jako sam zadovoljan. Mislim da nikada nisam ovako dobro odradio podij trening na nekom velikom natjecanju. Stvarno je sve OK i jedva čekam subotu i kvalifikacije da bude još malo više adrenalina i da probam odraditi ovu vježbu ovako kako sam odradio danas na podiju. Bit ću jako zadovoljan s time. Mislim da je to onda dovoljno za finale – mirno je poručio Tin iz Tokija.

Sutra podij trening partera i grede ima Ana Đerek koja je također smještena u 1. subdiviziju. U petak je na rasporedu svečano otvaranje Igara, a gimnastički turnir kreće već dan kasnije – u subotu su kvalifikacije Tina Srbića, a u nedjelju Ane Đerek. Oboje ćete moći gledati rano ujutro po hrvatskom vremenu na HRT 2 (subota u 4:45, nedjelja 3:30).

Dodatne informacije možete pronaći na poveznici: https://live.gymnastics.sport/news.php?idevent=15571

Satnica: https://live.gymnastics.sport/schedule.php?idevent=15571

MUŠKI – Popis kvalificiranih gimnastičara (.pdf 180kb)

ŽENE – Popis kvalificiranih gimnastičarki (.pdf 185kb)

Raspored – HRV (.pdf 182kb)

Raspored – ENG (.pdf 188kb)

Ždrijeb (.pdf 459kb)