Tin Srbić viceprvak Europe!

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić na Europskom je prvenstvu u Szczecinu osvojio srebrnu medalju!

U svom prvom europskom finalu u karijeri Tin Srbić s fantastičnom ocjenom, dosad najvišom zarađenom – 14.900, osvojio je titulu drugog najboljeg prečaša Europe.

– Stvarno sam još pod dojmom tako da mi je malo teško pričati jer presretan sam…. Rus Dalaloyan i Zonderland bili su prije mene i kad sam im vidio ocjene, mislio sam “Pa kud baš sada?” Ali kada sam se popeo na podij, rekao sam sam sebi: “To je to, osjećam se savršeno i nemre me sad s te priče srušiti nitko pa da me i gura dolje!” Stvarno je bilo savršeno. Moja najveća ocjena u karijeri uopće. Ne znam što bih rekao… Ovo srebro… I pogotovo opet biti iza Zonderlanda i približiti mu se toliko, sa tako visokim ocjenama, čast mi je i stvarno sam ponosan na to. Ovo mi je jako velik motiv za dalje. Idemo sad ubrzo, za pola godine, na Svjetsko prvenstvo, koje mi je najvažnije natjecanje u karijeri, i ovo mi je samo poticaj da budem još i bolji!

Najboljim je u Europi postao aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (15.266), dok je brončano odličje osvojio Rus Artur Dalaloyan (14.800).

Inače, Srbić je osvojio četvrto srebro s Europskih prvenstava za Hrvatsku, nakon što je to ranije pošlo za rukom Filipu Udeu 2008. u Lausannei, Mariju Možniku 2012. u Montpellieru te Robertu Seligmanu lani u Glasgowu. Jedinu zlatnu hrvatsku medalju na Europskom prvenstvu osvojio je Marijo Možnik 2015, no najveći rezultat u povijesti hrvatske gimnastike jest Tinovo svjetsko zlato iz 2017. godine.

Europski viceprvak Tin Srbić na zagrebački bi aerodrom trebao sletjeti u ponedjeljak u 18:05 sati.