Tina Zelčić šesta u finalu Svjetskog kupa u Varni

Drugog finalnog dana Svjetskog gimnastičkog kupa u Varni za dobar rezultat na gredi borila se Tina Zelčić. 21-godišnja Zagrepčanka imala je dugi niz odličnih izvedbi koji je trajao više od tri mjeseca, od veljače i Svjetskog kupa u Cottbusu. U današnjem finalu Zelčić je završila šesta s ocjenom 11.900.

Članica ZTD-a Hrvatski sokol nije uspjela odraditi vježbu u kontinuitetu. Na početku nastupa, na elementu skok s promjenom nogu za 180 stupnjeva, Zelčić je pala s grede.

– Nisam zadovoljna jer, eto, dogodio se pad i samim time sam znala da ne mogu biti u borbi za medalju. Drago mi je što sam nakon toga ipak odradila dosta dobru vježbu i na kraju sam završila na šestom mjestu. Nema veze, što je tu je, idemo dalje. Idući tjedan je novo natjecanje, novi Svjetski kup u Kopru. Treba se skockati i odraditi to na nivou.

Pobjedu na gredi odnijela je Francuskinja Lucie Henna s ocjenom 13.066. 33 tisućinke slabiju ocjenu dobila je Ukrajinka Diana Lobok. Treća je završila Slovakinja Adela Balcova.

Nakon Varne gimnastičari i gimnastičarke nemaju puno vremena za odmor. Slijedi pretposljednji ovogodišnji Svjetski kup, u Kopru. Put Slovenije odlazi pet hrvatskih gimnastičara (Tin Srbić, Filip Ude, Mateo Žugec, Marko Jovičić, Filip Boroša) i četiri gimnastičarke (Tijana Korent, Tina Zelčić, Sara Šulekić, Mila Prpić). Kvalifikacije su na rasporedu u četvrtak i petak 30. i 31. svibnja. Subota i nedjelja dani su finala.

Foto: Slobodan Kadić