Trojica hrvatskih gimnastičara na EYOF-u

Mateo Žugec, Borna Matić i Liam Rabić trojica su mladih gimnastičara koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Bakuu.

Glavni grad Azerbajdžana ugostit će stotine mladih iz cijele Europe na 15. po redu Olimpijskom festivalu mladeži. Naša gimnastička trojka dio je velike hrvatske delegacije koja u Bakuu broji čak 54 sportaša u devet od deset sportova koliko ih festival obuhvaća.

Mateu Žugecu ovo je drugo veliko natjecanje ove sezone, nakon što je prije nešto manje od mjesec dana osvojio odlično peto mjesto na Svjetskom prvenstvu za juniore u Gyoru. Borni Matiću ovo je drugo veliko natjecanje u karijeri. Prošle godine nastupio je na Europskom prvenstvu u Glasgowu gdje je osvojio 29. mjesto na karikama, dok će ovogodišnji EYOF biti prvi veliki međunarodni izazov za mladog Zagrepčanina Liama Rabića. U Baku su se osim dečkiju zaputila i dvojica trenera, Emil Šanjek i Željko Jambrović. Momci će u kvalifikacijama nastupiti u utorak 23. srpnja, dok su finala na rasporedu u četvrtak (višeboj) te u petak i subotu (po spravama).