U Gospiću osnovan Gimnastički klub Lički Sokol

Hrvatska gimnastička obitelj bogatija je za još jedan klub! U prostorijama sjedišta Grada Gospića u Budačkoj 55 danas je osnovan Gimnastički klub Lički Sokol – prvi gimnastički klub u Ličko-senjskoj županiji. Klub u kojem će se trenirati muška i ženska sportska te ritmička gimnastika.

Glavni inicijator i predsjednik kluba je mag.cin. Nikola Starčević, predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića, izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije, predavač na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, uskoro i doktor kineziologije… Za tajnicu kluba izabrana je Marina Došen.

– Sjedište kluba biti će u Budačkoj 55, treninzi će se odvijati u Gradskoj sportskoj dvorani, krećemo odmah s predbilježbama članova, a s novom školskom godinom krenut će i kompletan trenažni pogon. Pred realizacijom smo plana izgradnje dvorane, projektna i građevinska dokumentacija je završena, a trenutno su pregovori oko financijskog plana. Prvotno je taj centar bio zamišljen kao borilački, međutim gimnastika je ključ i baza svega, stoga smo odlučili da taj centar bude borilačko – gimnastički. Nadam se da će cijeli projekt krenuti što prije – otkrio je Starčević.

Osnivačkoj skupštini GK Lički Sokol danas je prisustvovao i svoju podršku dao i novi predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, dr.sc. Marijo Možnik.

Podsjetimo, Hrvatski gimnastički savez trenutačno ima 52 punopravna člana, a jedan od ciljeva novog predsjednika je povećati ovaj broj i proširiti sportsku i ritmičku gimnastiku u sve dijelove Hrvatske. GK Lički Sokol već danas je poručio da želi biti klub broj 53.