U Osijeku završeno rekordno Prvenstvo Hrvatske

Natjecanjima u muškom slobodnom i obaveznom, te ženskom obaveznom program večeras je u osječkoj dvorani Gradski vrt završeno trodnevno Prvenstvo Hrvatske u svim kategorijama sportske gimnastike koje je okupilo rekordan broj natjecatelja.

Juniorski slobodni program pripao je momčadi GK Ogulinskog sokola baš kao i višebojski naslov njihovom Luki Vukoviću (110.232). Kod mlađih juniora najbolji višebojac bio je Janko Šeler (111.382), a njegov GK Novi Zagreb ima i najbolju momčad u ovom uzrastu. GK Umag ima dvostruko slavlje kod kadeta, momčadsko i ono višebojsko zahvaljujući Manuelu Matijašecu (110.631).

U obaveznom programu momčadski juniorski naslov osvojio je osječki GK Inova-Gim, a višebojski Tomislav Cug iz GK Bjelovar (110.249). Vinko Gracija Deković iz GK Rijeke slavio je kod mlađih juniora (114.065) gdje najbolji tim ima ZTD Hrvatski sokol. GK Vindija ima najbolje kadete obaveznog programa, a njihov Marko Zrnić osvojio je višebojsko zlato (115.564).

U ženskom obaveznom programu zlato u mlađeseniorskoj konkurenciji otišlo je u ruke Miljani Poznanović (62.765) i ekipno njezinom GK Vukovaru, kod juniorki slavili su ZTD Hrvatski sokol i njihova višebojka Maria Suvačarov (62.299), a kod mlađih juniorki ekipno GK Petrinja te Lara Đurić iz GK Sokol Karlovca (61.565). Splitski AGK Stellae ima najbolju kadetsku ekipu, a u ovoj konkurenciji višebojsko zlato pripalo je Tei Milosavljević iz GK Rijeke (60.598). GK Marjan i Amelie Gašparović iz GK Salto Zadar (61.833) slavili su u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Sve rezultate sa PH u Osijeku možete pronaći na poveznici.