Završena 30. Univerzijada u Napulju

30. izdanje Ljetne univerzijade završeno je u Napulju, a hrvatsku su gimnastiku predstavljala dva gimnastičara – Leonardo Kušan i Marko Jovičić, gimnatičarka Ema Kajić te ritmičarka Petra Ribarić.

Leonardo Kušan nastupio je na konju s hvataljkama gdje je zauzeo 22. mjesto, dok je Marko Jovičić na parteru bio 43.

– Jako sam zadovoljan s natjecanjem i treninzima. Došao sam odraditi vježbu kako treba i najbitnije mi je bilo da to bude bez pada, što sam i uspio. Imao sam kod doskoka nekoliko grešaka i početna ocjena mi nije bila visoka kako sam i očekivao, što je u konačnici utjecalo na rezultat. Dosta sam još mlad i neiskusan i ovo mi je prvo veće i prvo svjetsko natjecanje, nakon kojega ću definitivno po povratku u Rijeku poraditi na ovim stvarima – nakon natjecanja je iskren bio Marko.
Jedina ženska predstavnica u sportskoj gimnastici, Ema Kajić, natjecanje na preskoku završila je kao 15.

Prvi put u povijesti Hrvatska je na Univerzijadi imala predstavnicu u ritmičkoj gimnastici. Petra Ribarić i trenerica Tihana Milas Bezjak tako su, nadamo se, pokrenule novu tradiciju. Petra je osigurala ukupno 52.750 bodova te zauzela 24. mjesto višeboja. Najbolji je rezultat postigla u vježbi s loptom gdje je osvojila ocjenu 14.150 i 22. mjesto. Odlična je bila i s obručem koji joj je donio jednaku ocjenu kao i lopta.

– Dobro je prošlo, dala sam sve od sebe. S obručem i loptom sam jako zadovoljna, a i čunjevi su bili dobri. U vježbi s trakom imala sam dosta grešaka, ali to mi je nova vježba i moram još puno raditi na njoj. Sve u svemu, jako sam zadovoljna – na svoje se nastupe osvrnula Petra.