Završeno još jedno Prvenstvo Hrvatske u RG – Laura Božić najsjajnija seniorka, Tamara Artić juniorka!

U vikendu za nama u Osijeku je u organizaciji KRŠG Rondo održano 28. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u ritmičkoj gimnastici na kojemu je nastupilo 67 ritmičarki iz 12 klubova.

Ritmičarke gotovo svih uzrasta – od mlađih kadetkinja, preko kadetkinja i juniorki, pa sve do seniorki borile su se za najsjajnija odličja. U konkurenciji seniorki najviše je (najsjajnijih) odličja pripalo Lauri Božić iz GK Aura. Laura je tako osvojila tri zlatne te jednu srebrnu medalju. Najveću ocjenu Božić je ostvarila u vježbi s loptom gdje joj je 17.500 bodova donijelo prvo mjesto. Druga je u konkurenciji lopte bila Lana Sambol, također iz Aure (16.400), a treća Emanuela Bello iz GK Maksimir (10.950). Odličja u vježbi s obručem raspoređena su među ritmičarkama zagrebačke Aure – prva je bila Božić, druga Sambol, a treća Marta Mavračić. Ista situacija dogodila se i kod čunjeva, gdje je, doduše, prvo mjesto pripalo Lani Sambol (16.300). Drugoplasirana je ovoga puta bila Božić, a trećeplasirana Mavračić. Treću zlatnu medalju Laura Božić osvojila je u izvedbi s trakom, gdje je srebro zaradila Lana Sambol, a broncu ponovno Emanuela Bello.

U konkurenciji juniorki najbolja je u vježbi s vijačom bila Vindijina Tamara Artić (14.900), dok je drugo mjesto zauzela Barbara Šelendić iz Aure (14.850), a treće Lara Domislović, također iz Vindije (12.450). Artić je bila daleko najbolja i u vježbi s loptom gdje je za svoju izvedbu ocjenjena s visokih 17.450 bodova. Srebro je pripalo ponovno Barbari Šelendić (13.450), a bronca Mii Ivković (KRG Leda, 12.800). Tamara je osvojila još i zlatna odličja u vježbama s čunjevima (17.100), te s trakom (14.400). Na postolju čunjeva našla se ponovno i Barbara Šelendić te Dorotea Kudelić (KRG Leda). Šelendić je bila srebrna i s trakom, gdje je brončana medalja pripala Mii Ivković. U vježbi s obručem prvo su mjesto podijelile Ledina Lara Weber i Vindijina Lara Domislović (11.600), dok je trećeplasirana bila Dorotea Kudelić (10.750).

Preostale rezultate možete pogledati u priloženom dokumentu.

Rezultati 28.PEPH (.pdf 3MB)

Juniorke ekipno (.pdf 412kb)

Kadetkinje ekipno (.pdf 411kb)

Ml. kadetiknje ekipno (.pdf 425kb)