Zelčić 4. u finalu SK u Szombathelyju

Tina Zelčić zauzela je četvrto mjesto u finalu grede posljednjeg dana Svjetskog Challenga kupa u mađarskom gradu Szombathelyju. U svom 7. finalu Svjetskog kupa u karijeri i četvrtom ove sezone od četiri održana Challenge kupa u 2023., članica ZTD Hrvatskog sokola ocijenjena je sa 12.333 boda.

Zlato je osvojila Ukrajinka Ana Laščevska (13.000), srebrna je njezina klupska kolegica Jelizaveta Hubareva (12.733), a brončana Čehinja Alice Vlkova (12.466). Tini je bronca izmakla sa samo 0.133 boda.

– Drvena medalja je opet tu oko vrata, baš kao prošli tjedan u Mersinu. Malo mi je žao jer mi je bronca izmakla za desetinku, što je jako malo, ali nema veze. Mislim da sam odradila još jedno natjecanje na visokoj razini i samim time zaključala svoju sezonu Svjetskih kupova za ovu godinu. Sad mi preostaje spremiti se za Svjetsko prvenstvo u Antwerpenu koje nas čeka za dva tjedna – rekla je nakon finala Tina Zelčić.

– Jedna greška pred kraj vježbe stajala ju je medalje, ali nema veze, okrećemo se pripremama za Antwerpen – kratko je rekao Tinin trener Marko Brez.

Dijelu hrvatskih reprezentativaca već sljedećeg tjedna slijedi treći Svjetski Challenge kup u nizu u tri tjedna. U Parizu (16. i 17. rujna) će nastupiti Tin Srbić (ZTD Hrvatski Sokol), Mateo Žugec (GK Vindija), Liam Rabić (ZTD), Tijana Korent (GK Nedelišće) i Erin Bakran (GK Dubrava).