Žugec slavio na 2. kolu CRO-GYM lige i izborio EP u Münchenu

Mateo Žugec izborio je mjesto u hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo koje je u kolovozu na rasporedu u Münchenu. Član varaždinske GK Vindije oba dana kvalifikacija za EP koje su održane u osječkom Centru Sokol imao je najbolju vježbu na konju s hvataljkama. Prvo je slavio s ocjenom 13.733, a onda dan kasnije sa 13.666. Kako je drugi dan bio i kvalifikacijski za Svjetski kup u Varni (26-29. svibnja) te 2. kolo CRO-GYM lige, Žugec je imao trostruki uspjeh. Pobijedio je u CRO-GYM ligi, ali i izborio B normu za Varnu, baš kao i Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol), dok je s također B normom prva rezerva za Varnu Marko Sambolec (GK MZ Macan).

U borbi za EP, Sambolec je pak u dva kvalifikacijska nastupa došao do statusa 1. rezerve za konja s hvataljkama, Rabić do 2. rezerve, a Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski sokol) do treće.

Nakon dva održana kola CRO-GYM lige sa 43 boda u vodstvu je Marko Sambolec, Žugec ga prati sa 37 bodova koliko ima i Rabić, Vlahek je 4. sa 34 boda, Filip Ude peti sa 30…

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu za mušku sportsku gimnastiku (18-21. kolovoza) predstavljati seniori Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol) na preči, Filip Ude (GK MZ Macan), Robert Seligman (GD Osijek-Žito) i Mateo Žugec (GK Vindija) na konju s hvataljkama te Aurel Benović (GD Osijek-Žito) na tlu i preskoku.

Poredak CRO-GYM lige (seniori) nakon 2. kola (.pdf 151kb)

Rezultati CRO-GYM lige (seniori) – 2. kolo (.pdf 127kb)