Žugec u finalu Svjetskog juniorskog prvenstva!

Hrvatski juniorski gimnastički reprezentativac Mateo Žugec plasirao se u finale konja s hvataljkama na prvom Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Gyoru.

17-godišnji Žugec, odličan jedanaesti s prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva održanog u Glasgowu, na prvom se povijesnom Svjetskom prvenstvu za juniore kao jedini hrvatski predstavnik plasirao u finale. U konkurenciji 120 vrhunskih mladih gimnastičara, Mateo je izborio svoje mjesto u subotnjem nastavku ovog velikog natjecanja. Za svoju je izvedbu u kvalifikacijama Mateo ocijenjen s 12.866 bodova što je bilo i više nego dovoljno za osmo mjesto i veliko povijesno finale.

– Uz sve ozljede i probleme koje sam imao posljednjih desetak dana, te uz blokade u izvedbi jačih elemenata koje su bile posljedica slabijeg treniranja, u zadnji smo čast promjenili strategijski sastav vježbe i moram biti i više nego zadovoljan s postignutim čudom. Vjerujem da ću u finalu još bolje odraditi svoju vježbu i zadnjim ću se snagama boriti za medalju! – iskren je nakon kvalifikacija bio Mateo.

Prvo mjesto u kvalifikacijama ove sprave pripalo je Japancu Shinnosukeu Oki (13.900). Drugoplasirani je bio njegov sunarodnjak Takeru Kitazono (13.633), a trećeplasirani Kinez Haonan Yang (13.166).

Pommel horse results men jun (.pdf 236kb)